آیا لیزر موهای زائد دائمی است؟

لیزر موهای زائد یک روش درمانی در حوزه پزشکی محسوب می‌شود که از یک پرتو متمرکز نور برای از بین بردن موهای زائد استفاده می‌کند.

دستگاه لیزر موهای زائد، نور متمرکزی را از خود ساطع می‌کند که توسط رنگدانه (ملانین) موجود در مو جذب می‌شود. در لیزر درمانی، انرژی ساطع شده از دستگاه که نور است، به گرما تبدیل می‌شود و به فولیکول‌های مو که کیسه‌های لوله‌ای شکل درون پوست هستند، نفوذ می‌کند و به آن‌ها آسیب می‌رساند. این آسیب رشد مو را در آینده مهار کرده و آن را به تعویق می‌اندازد. در این مقاله از وب‌سایت دکتر مطلبی، متخصص پوست و مو و زیبایی، به بررسی میزان ماندگاری لیزر موهای زائد، علت زیاد شدن مو بعد از لیزر و سایر مباحث مربوط می‌پردازیم.

آیا لیزر موهای زائد دائمی است؟

تا حد زیادی بله. لیزر با از بین بردن فولیکول مو، موها را به طور کامل از بین می‌برد. در جلسات اولیه لیزردرمانی، فولیکول مو تنها آسیب می‌بیند؛ بخاطر همین موضوع است که مو در همان ناحیه مجدد رشد می‌کند. اما با تکمیل جلسات، فولیکول از بین رفته و دیگر مویی در آن ناحیه رشد نمی‌کند.

لیزر موهای زائد باعث می‌شود که مو برای مدت طولانی رشد نکند و این رشد به تعویق بیفتد، اما معمولا لیزر منجر به حذف دائمی همه‌ی موهای زائد نمی‌شود. اکثر مردم برای حذف دائمی موهای زائد خود، ماه‌ه‌ها و سال‌ها لیزردرمانی می‌کنند. اما به یاد داشته باشید که لیزر موهای زائد حذف دائمی آن‌ها را تضمین نمی‌کند. زمانی که موها دوباره رشد می‌کنند، معمولا رنگ آنها روش‌تر و ضخامتشان باریک‌تر است.

رشد مجدد مو بستگی به چرخه منحصر به فرد هر شخص دارد و از فرد به فرد دیگر متفاوت است.

علت زیاد شدن مو بعد از لیزر

لیزر موهای زائد فولیکول‌های مو را از بین می‌برد و به مرور و پس از تکمیل جلسات، شاهد کم شدن مو و تراکم آن خواهید بود. اگر دچار مشکلات هورمونی یا تغییرات وزن هستید، ممکن است زیاد شدن مو بعد از لیزر را تجربه کنید. این اتفاق به این دلیل می‌افتد که مشکلات هورمونی و تغییرات وزن، منجر به ایجاد شدن فولیکول‌‌های جدید می‌شوند. در این صورت، باید به متخصص غدد یا تغذیه مراجعه و مشکلتان را پیگیری کنید.

علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر

برگشت موهای زائد بعد از لیزر کاملا طبیعی است. هنگامی که موهای خود را لیزر می‌کنید، فوراً نمی‌ریزند، اما در طی چند روز تا چند هفته، می‌ریزند. این اتفاق ممکن است شبیه رشد مداوم مو به نظر برسد. درمان‌های مکرر معمولا ضروری است؛ زیرا رشد و ریزش مو به طور طبیعی در یک چرخه اتفاق می‌افتد و لیزر درمانی با فولیکول‌های مو که در مرحله رشد مجدد هستند، مقابله می‌کند.

علت جواب ندادن لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد برای تمام افرادی که بدن سالمی دارند جواب می‌دهد. اما اگر درگیر مشکلات هورمونی باشید، ممکن است با لیزر موهای زائد نتیجه نگیرید. بنابراین در این حالت، باید با مراجعه به متخصص غدد، درمان مناسبی برای مشکلات هورمونی‌ خود دریافت کنید، سپس اقدام به انجام لیزر کنید.

مطالب بیشتری بخوانید
کرایولیپولیز چیست؟
علت جواب ندادن لیزر موهای زائد

آیا لیزرهای خانگی مو را به صورت دائمی از بین می‌برند؟

لیزرهای خانگی تراکم موها را کمتر می‌کنند و حجم موها و تراکم آن‌ها، از سطح زیاد به سطح متوسط می‌رسد؛ اما هیچ مطالعه موثقی برای مقایسه میزان موثر بودن این دستگاه‌ها در مقابل دستگاه‌های موجود در مطب وجود ندارد.

علاوه بر این، سازمان غذا و داروی ایالات متحده این دستگاه‌های خانگی را در دسته لوازم آرایشی و بهداشتی قرار داده‌اند، نه پزشکی؛ به این معنی که این دستگاه‌های خانگی به اندازه سایر دستگاه‌های پزشکی مورد بررسی قرار نمی‌گیرند. در حال حاضر، مطالعات طولانی مدت و بزرگی در مورد میزان ایمن و موثر بودن لیزرهای خانگی انجام نشده است.

اگر تصمیم به استفاده از دستگاه خانگی لیزر موهای زائد دارید، دستورالعمل‌هایی که در دفترچه دستگاه همراه با آن است را دنبال کنید تا خطرات و آسیب‌ها، به ویژه آسیب به چشم‌ها را کاهش دهید.

بهترین دستگاه برای از بین بردن موهای زائد

در حال حاضر، بهترین دستگاه از بین برنده موهای زائد تمام نواحی، دستگاه الکساندرایت است. این دستگاه در مطب دکتر مطلبی، متخصص پوست و مو و زیبایی، همراه با کولینگ بسیار قوی، موهای زائد شما را حذف می‌کند. دستگاه الکساندرایت برای هر نوع پوست با هر رنگی مناسب است. همچنین این دستگاه قادر است موهای بسیار ضخیم و ضخیم را از بین ببرد. الکساندرایت همچنین قادر است موهای نازک همچون موهای بازو را حذف کند؛ اما نیاز به جلسات طولانی‌تری خواهید داشت. مزیت‌های این دستگاه شامل کمترین تعداد جلسات، کمترین میزان درد و تقریبا بدون هیچگونه عارضه‌ای است.

تعداد جلسات لازم برای از بین بردن دائمی موهای زائد

لیزردرمانی معمولا شامل ۶-۸ جلسه است؛ اما بسته به نظر پزشک متخصص و ناحیه مورد نظر، این رقم می‌تواند بیشتر یا کمتر شود. دقت داشته باشید که تعداد جلسات برای هر فرد متفاوت است و بهترین کار، مشورت کردن با پزشک متخصص پوست و مو است. فاصله بین جلسات با توجه به تشخیص پزشک تعیین می‌شود؛ اما در حالت معمول، بین ۴ تا ۶ هفته بین هر جلسه فاصله گذاشته می‌شود. این مدت زمان برای فرصت دادن به مو جهت رشد مجدد است.

پیش از لیزر موهای زائد چه کاری انجام دهیم؟

شرکت در جلسات لیزردرمانی شامل مراقبت‌ها و اقداماتی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • روز قبل یا ساعات نزدیک به جلسه، حتما موهای نواحی مد نظر را با ژیلت یا تیغ اصلاح کنید.
  • در صورتی که هرگونه مشکل پوستی دارید، داروی خاصی مصرف می‌کنید یا باردار هستید، حتما پیش از انجام لیزر موهای زائد، موارد لازم را به پزشک خود اطلاع دهید.
  • پیش از رفتن به مطب پزشک یا مرکز لیزر، به یاد داشته باشید که لیزر موهای زائد روی پوست‌های روشن و موهای تیره زودتر جواب می‌دهد. اما لیزردرمانی برای پوست‌های تیره و موهای روشن، دیرتر موثر واقع می‌شود.
  • به هیچ وجه اقدام به آفتاب گرفتن یا سولار رفتن پیش از لیزر نکنید.
  • حداقل دو هفته پیش از جلسه لیزرتان، موها را از ریشه نکنید. به عبارتی، از روش‌های موزدایی مانند موم، وکس یا بند انداختن اجتناب کنید.
  • اگر موهای صورت خود را لیزر می‌کنید، باید هرگونه مواد آرایشی بهداشتی را از روی صورتتان پاک کنید و با یک پوست تمیز و شسته شده به مطب مراجعه کنید.
  • اگر از پمادهای بی‌حسی نظیر زایلاپی برای ناحیه مد نظر استفاده کرده‌اید، پیش از انجام لیزر و قرار گرفتن زیر دستگاه، ناحیه را با آب بشورید.

برای مطالعه کامل مراقبت های لازم بعد از لیزر موهای زائد ، می توانید روی کلمه لینک شده کلیک کنید.

علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر

پس از لیزر موهای زائد چه اقداماتی انجام دهیم؟

پس از لیزر موهای زائد بدنتان، پوستتان حساس می‌شود. بنابراین باید برخی مراقبت‌ها را در این زمان لحاظ کنید تا پوست بهبودی خود را بازیابد و هیچگونه عارضه‌ای متوجه آن نشود.

  • به نواحی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، مانند صورت و دست‌ها، حتما ضد آفتاب بزنید.
  • حواستان باشد که از بین رفتن موها باعث سرد شدنتان نشود. اگر از نتیجه راضی هستید، اما جلساتتان را هنوز تکمیل نکرده‌اید، بهتر است با توجه به نظر پزشک، تعداد جلسات را تکمیل کنید تا نتایج ماندگارتر شوند.
  • سعی کنید تا ۲۴ ساعت پس از لیزر، دوش نگیرید و آب به صورتتان نزنید.
  • اگر پس از لیزر، التهاب یا سوختگی در ناحیه مشاهده کردید، با کمک گرفتن از پزشک، یک داروی ترمیم کننده مناسب استعمال کنید.
  • برای رفع خارش می‌توانید از قرص‌هایی مانند سیتریزین و هیدروکسیزین استفاده کنید.

سخن پایانی

لیزر موهای زائد یک روش دائمی برای از بین بردن مو زائد است. این روش در صورت تکمیل جلسات درمان، اثرات ماندگاری خواهد داشت. به یاد داشته باشید که در صورت داشتن مشکلات هورمون یا تغییرات وزن، ممکن است لیزر موهای زائد برای شما جوابگو نباشد. بنابراین دریافت درمان مناسب درمان اولی است که باید دریافت کنید.

مراجعه به متخصص پوست و مو برای انجام لیزر موهای زائد ضروری است؛ چرا که پزشک تشخیص می‌دهد چه طول موج و چه دستگاهی بهترین اثر را برای شما دارد.

مطالب بیشتری بخوانید
علت سفید شدن موهای زائد بعد از لیزر چیست؟
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۷ از ۵
از مجموع ۳ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *